Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 2009


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΑΣ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009. Ο καιρός αίθριος, ο ήλιος λαμπερός, ούτε ένα σύννεφο στον ουρανό.  Όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για μια υπέροχη μέρα.

Ήδη από τις 10:00 οι γονείς και οι μαθητές που ήταν υπεύθυνοι για την προετοιμασία του παζαριού ήταν επί ποδός. Οι πάγκοι γέμισαν με δημιουργίες μικρών και μεγάλων, με χορηγίες και δώρα, γλυκά και φαγητά, αναψυκτικά και καφέδες. Η ψησταριά στήθηκε στο προαύλιο, όλοι  ανέλαβαν τα πόστα τους και – πριν καλά-καλά πάει 11:00 – ο κόσμος άρχισε να συρρέει: μαθητές, γονείς, παππούδες και θείοι μαθητών του σχολείου μας, αλλά και μαθητές και γονείς που έχουν αλλάξει σχολείο, παλιά μέλη του Συλλόγου, αλλά και απλοί συνδημότες έσπευσαν να μοιραστούν το πνεύμα των Χριστουγέννων και να διασκεδάσουν. Το προαύλιο γέμισε με παιδιά που έτρεχαν και έπαιζαν, μπαμπάδες που μαζεύτηκαν γύρω από την ψησταριά και κάτω από τις μπασκέτες, και μαμάδες συμμαθητών που βρήκαν την ευκαιρία να γνωριστούν λίγο καλύτερα ή και να συστηθούν για πρώτη φορά.

Τα παιδιά μας ευχαριστήθηκαν τη λιακάδα και τη συντροφιά των συμμαθητών τους, ενώ πολλά βοήθησαν στους πάγκους πώλησης των κατασκευών τους και των γλυκών των μαμάδων τους ή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Ακόμα και τα νηπιάκια μας, από το 4ο Νηπιαγωγείο που συμμετείχε και φέτος με ξεχωριστό πάγκο, έπαιξαν με την ψυχή τους και παρακολούθησαν με προσήλωση τις παιδικές ταινίες που προβλήθηκαν.

Μεγάλη ανταπόκριση είχε ο διαγωνισμός των «ταλέντων» μας που θα λέγαμε ότι για μια ακόμα φορά μας εξέπληξαν με τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους, αν δε γνωρίζαμε ήδη τις απεριόριστες και αστείρευτες δυνατότητές τους. Μεγάλο κέφι έκαναν τα παιδιά και με το καραόκε, όπου αγόρια και κορίτσια μάς διασκέδασαν με τις φωνητικά τους προσόντα.

Στη λοταρία μας κληρώθηκαν φέτος 120(!) δώρα, με ισάριθμους ευχαριστημένους τυχερούς που ενίσχυσαν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και έφυγαν με γεμάτα χέρια.

Ήταν πράγματι μια επιτυχημένη εκδήλωση, το καλύτερο καλωσόρισμα στα Χριστούγεννα που έρχονται. Η επιτυχία μας έγκειται στην ομαδική προσπάθεια του Δ.Σ. του Συλλόγου, των γονέων-συνδέσμων των τμημάτων, των ενεργών μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων, αλλά και στη γενναιοδωρία των χορηγών μας, που απλόχερα μας χάρισαν δώρα και προμήθειες:

BREAD & CAKE, Κύπρου 27/ CAVA VINO, Κύπρου 32/COCA-COLA 3Ε/ CROCODILINO, Λ. Πεντέλης/ DANONE HELLAS/ HERBALIFE, Δήμητρα Σπυροπούλου/ HOUSE OF HAIR, Βριλήσσια/ KODAK EXPRESS-Κ.Τσαπαντζής, Μπακογιάννη/ L.A. NAILS & SPA, Κύπρου 27/ LINOPOLIS, Υμηττού 83/ M.Mάθεση, Βριλήσσια/ MIND THE CUT, Αίαντος 4/ MS EXPRESSIONS, Λ.Πεντέλης/ RAGAZZINO, Μπακογιάννη/ SPORT'S CENTER, Λ.Πεντέλης/ STARBUCKS, Λ.Πεντέλης/ STARTECH/ Αθλητικός Σύλλογος Δήμου Βριλησσίων/ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ, Αίαντος 4/ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΒΟΥΛΑ, Θερμοπυλών/ ΒΑCARDI - MARTINI/Βάλια Ιωάννου-Δεδεψίδη, Αλφειού/ Βιβλιοπωλείο ΛΕΤΡΙΝΑ, Λ. Πεντέλης/ Βιβλιοπωλείο ΜΕΘ' ΗΜΩΝ, Αλφειού/ Βιβλιοπωλείο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ, Κύπρου 26/Βιολέτα Καρυδάκη/ Γ.Μαρτάκης - Τσεκούρας, Λ. Πεντέλης/ΓΟΥΤΟΣ LINES, Βριλήσσια/Δημήτρης Τσαγκάρης, Ολύμπου και Αγ. Αντωνίου/ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Λ.Πεντέλης/ Ελίνα Σωτηροπούλου-Φίλιππα/ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ, Κύπρου 41/ ΚΟΝΙΑΝΟΣ, Λ. Πεντέλης/ ΚΟΥΡΤΑΛΗΣ, Λ. Πεντέλης/ Κων/νος Αμανατίδης, Λ. Πεντέλης/ Κρεοπωλείο ΜΠΑΡΜΠΑΘΩΜΑΣ, Αγ.Αντωνίου/ Νανά Γιώτη, Αίαντος 4/ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, Χαλάνδρι/ ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, Αθήνα/ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Χαλάνδρι/ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ, Λ. Πεντέλης/ Ρούλα Σταμάτη, Χολαργός/ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ, Κύπρου 25/ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ-ΜΕΤΡΟ/ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, Λ. Πεντέλης/ Τζένη Χατζηαγγελίδη/ Φαρμακείο Διονύση Γιατρά, Μελίσσια/ Φάτιμα Ασουνσάο, Κέας/ Φωτεινή Σελιανάκη, Βριλήσσια

Ελπίζοντας να μην ξεχάσαμε κάποιον, σας ευχαριστούμε όλους θερμά και σας ευχόμαστε να περάσετε καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω

Πλάτανος και λαογραφία

Ο πλάτανος είναι ο βασιλιάς του ελληνικού φυτικού βασιλείου. Είναι δέντρο φυλλοβόλο, μακρόβιο, υγρόφιλο και με μεγάλη ανάπτυξη, τόσο σε ύψος (μέχρι 70 μέτρα) όσο και σε περίμετρο κορμού (μέχρι 12 μέτρα). Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Πλάτανος ήταν αδελφή δύο πελώριων γιγάντων, των Αλωάδων, και κόρη του Ποσειδώνα. Αγαπούσε πολύ τους αδελφούς της και όταν εκείνοι πέθαναν,  από τη θλίψη της, μεταμορφώθηκε σε δέντρο. Αναφορές στον πλάτανο έχουμε ήδη από την ομηρική εποχή, με την Ωραία Ελένη να αναπαύεται στη σκιά ενός πλάτανου, το Μενέλαο να φυτεύει την Μενελαΐδα πλάτανο στις Καρυές και τον Αγαμέμνονα να θυσιάζει κάτω από τον πλάτανο της Αυλίδας. Ιστορικός είναι και ο υπεραιωνόβιος πλάτανος της Κω, που πίστευαν ότι διατηρούνταν από την εποχή που ο Ιπποκράτης δίδασκε την Ιατρική στο Ασκληπιείο. Στην Τουρκοκρατία πολλοί πλάτανοι της χώρας έγιναν γνωστοί από τη χρήση τους από τους Τούρκους για τον απαγχονισμό των Ελλήνων αγωνιστών, όπως ο πλάτανος του Αλή Πασά στα Γιάννενα,

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο