Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όλοι την Κυριακή 14/3/2010 στις 11 π.μ. στην πλατεία Ανάληψης

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων

Τα προβλήματα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι πολλά και παραμένουν άλυτα. Στην πόλη μας, τα Βριλήσσια, επιβαρύνονται επιπλέον και από την έλλειψη σχολικών κτιρίων, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ιδιαίτερα οξυμένη είναι η κατάσταση στα Λύκεια των Βριλησσίων, που μέσα στο κλίμα της γενικής υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, υποχρηματοδότησης και μετατροπής του Λυκείου σε προεξεταστικό κέντρο,
2 μόνο Λύκεια, με δυναμικότητα για 450 μαθητές, «φιλοξενούν» σήμερα 750 μαθητές!!!

Διάδρομοι, εργαστήρια, λυόμενα έχουν γίνει αίθουσες διδασκαλίας. Οι αυλές μικρές, πειράματα Φυσικής και Χημείας που δεν γίνονται, τμήματα με υπεράριθμους μαθητές κλπ.

Αυτά ισχύουν σήμερα. Αύριο το πρόβλημα, με βεβαιότητα, θα είναι ακόμη οξύτερο. Οι γονείς των μαθητών των Δημοτικών και των Γυμνασίων θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, αν δεν δραστηριοποιηθούμε ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ!

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, πριν σχεδόν ένα χρόνο, μας δήλωνε πως δεν έχουμε ανάγκη 3ου Λυκείου, ενώ αυτό ήδη είχε ιδρυθεί στα χαρτιά με  ΦΕΚ (Β788/06.05.2008).

Μετά από πιέσεις της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων άλλαξε στάση και τον Ιούλιο του 2009 προχώρησε στη σύσταση επιτροπής καταλληλότητας, η οποία και πρότεινε οικόπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις για την ίδρυση του 3ου Λυκείου.

Στη συνέχεια έπρεπε να παρθεί η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως σχολικού χώρου, προκειμένου να προωθηθεί στα αρμόδια όργανα της Νομαρχίας και να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2009, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις μας με το Δήμαρχο, που πάντα κατέληγαν σε κενές υποσχέσεις, η Ένωση Γονέων διοργάνωσε στην πλατεία Ανάληψης συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος ήρθε και για μια ακόμη φορά δήλωσε δημόσια ότι «είμαστε στο παρά πέντε» και «μέχρι τέλους του 2009 θα παρθεί η σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο». Άλλη μια κενή υπόσχεση.

Ο χρόνος περνάει και τα προβλήματα οξύνονται. Το ενδεχόμενο συνένωσης του Δήμου μας με άλλους Δήμους, λόγω του σχεδίου «Καλλικράτης», θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Κάθε άλλη καθυστέρηση είναι επικίνδυνη και ανεπίτρεπτη.

Μετά από αυτό και με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα, παρά τις πιέσεις μας, δεν έχει συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο ένας τρόπος θεωρούμε ότι υπάρχει. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Καλούμε σε συμπαράταξη στον Αγώνα μας 
όλους τους τοπικούς φορείς, τους Γονείς, τους Καθηγητές και τους Μαθητές 
την Κυριακή 14/3/2010, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ανάληψης

Απαιτούμε
- Άμεση λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και προώθηση στη Νομαρχία
- Επίσπευση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την ανέγερση του 3ου Λυκείου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω

Πλάτανος και λαογραφία

Ο πλάτανος είναι ο βασιλιάς του ελληνικού φυτικού βασιλείου. Είναι δέντρο φυλλοβόλο, μακρόβιο, υγρόφιλο και με μεγάλη ανάπτυξη, τόσο σε ύψος (μέχρι 70 μέτρα) όσο και σε περίμετρο κορμού (μέχρι 12 μέτρα). Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Πλάτανος ήταν αδελφή δύο πελώριων γιγάντων, των Αλωάδων, και κόρη του Ποσειδώνα. Αγαπούσε πολύ τους αδελφούς της και όταν εκείνοι πέθαναν,  από τη θλίψη της, μεταμορφώθηκε σε δέντρο. Αναφορές στον πλάτανο έχουμε ήδη από την ομηρική εποχή, με την Ωραία Ελένη να αναπαύεται στη σκιά ενός πλάτανου, το Μενέλαο να φυτεύει την Μενελαΐδα πλάτανο στις Καρυές και τον Αγαμέμνονα να θυσιάζει κάτω από τον πλάτανο της Αυλίδας. Ιστορικός είναι και ο υπεραιωνόβιος πλάτανος της Κω, που πίστευαν ότι διατηρούνταν από την εποχή που ο Ιπποκράτης δίδασκε την Ιατρική στο Ασκληπιείο. Στην Τουρκοκρατία πολλοί πλάτανοι της χώρας έγιναν γνωστοί από τη χρήση τους από τους Τούρκους για τον απαγχονισμό των Ελλήνων αγωνιστών, όπως ο πλάτανος του Αλή Πασά στα Γιάννενα,

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο