Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων Βριλησσίων το Σάββατο 15/10/11 στις 12.00


ΚΑΛΕΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Αγαπητοί Γονείς,

Παρακολουθούμε με  αγανάκτηση τα όσα συμβαίνουν τελευταία στη ζωή μας ενώ το κοινωνικό κράτος δέχεται ολομέτωπη επίθεση σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Υποδομές και στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του, με κατάργηση κρίσιμων μηχανισμών του.

Με τη συγκέντρωση αυτή θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν ανεχόμαστε την συνεχή υποβάθμιση της Παιδείας.
Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι όσα συμβαίνουν στα σχολεία μας.
·  Πέρυσι εξαγγέλθηκε το «Νέο Σχολείο», φέτος επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για την αποτυχία του.
·  Τα παιδιά μας παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες, ένα μήνα μετά από την “έναρξη” των μαθημάτων, έχουν ακόμα σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία.
·  Ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί μέσω των σχολικών επιτροπών για τα σχολεία μας από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.
·    Εκπαιδευτικοί και γονείς χρεώνονται αυτοβούλως για τα στοιχειώδη.
·    Ανοιχτά σοβαρά θέματα με  απρόβλεπτες συνέπειες επίσης αποτελούν:
o    η συζητούμενη κατάργηση του ΟΣΚ και του ΟΕΔΒ
o   η έλλειψη προσωπικού υποστήριξης λειτουργίας των σχολείων (φύλακες, καθαρίστριες τραπεζοκόμοι κλπ)
o   η συζητούμενη “εργασιακή εφεδρεία” εκπαιδευτικών


Η Ένωση Γονέων έχει από τον Ιούνιο ζητήσει από το Δήμαρχο και όλες τις δημοτικές παρατάξεις, την ουσιαστική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών και έχει λάβει θετικές διαβεβαιώσεις από πλευράς Δήμου, οι οποίες μέχρι στιγμής είναι κενές περιεχομένου. Οι επαφές αυτές και η απαίτησή μας να ομαλοποιηθεί η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών  θα συνεχιστούν επίμονα μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα.

Αρνούμαστε αυτή την κατάσταση Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε!!!.


Απαιτούμε  Όλοι Μαζί:
·        Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, με σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα και  βιβλία, που να προσφέρει αξιοποίηση της γνώσης και όχι αποστήθιση πληροφοριών.
·        Δωρεάν Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση με επιστημονική αξία και με κατοχυρωμένη επαγγελματική προοπτική.
·        Γενναίες αυξήσεις τουλάχιστον 5% για την Παιδεία και όχι συνεχείς  μειώσεις της ήδη προβληματικής χρηματοδότησης.
·        Ίδρυση των αναγκαίων βρεφονηπιακών σταθμών που να καλύπτουν κάθε οικογένεια με πλήρη και δωρεάν λειτουργία.
·        Να μην υπάρξει περαιτέρω εξαθλίωση των εκπαιδευτικών μέσω μειώσεων των αποδοχών τους αλλά και παράλληλη αξιολόγηση του έργου τους.
·        Κοινωνική στήριξη άπορων οικογενειών και εξασφάλιση δωρεάν Ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για  τα παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση.
·        Μείωση του φορολογικού συντελεστή στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας  (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Πετρέλαιο κλπ) που αφορούν τα σχολικά κτήρια.
·        Επαρκή και πλήρη κάλυψη των εξόδων λειτουργίας των σχολείων που να περιλαμβάνει και :
o     Εξασφάλιση όλου του αναγκαίου προσωπικού για την λειτουργία των σχολείων
o     Υποδομές και κονδύλια για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών

Καταδικάζουμε κάθε σκέψη για “ποινικές διώξεις” στα παιδιά μας αλλά  επίσης επιδιώκουμε να είναι ανοιχτά τα σχολεία μας και τα παιδιά μας ενεργοί και υπεύθυνοι μαθητές και αυριανοί πολίτες.  

Οφείλουμε στα παιδιά μας, ως Γονείς και ως γενιά, την αντιστροφή της κατάστασης  με την δράση και  την στάση μας και απαιτούμε την ίδια σοβαρότητα από το Κράτος και το Δήμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω

Πλάτανος και λαογραφία

Ο πλάτανος είναι ο βασιλιάς του ελληνικού φυτικού βασιλείου. Είναι δέντρο φυλλοβόλο, μακρόβιο, υγρόφιλο και με μεγάλη ανάπτυξη, τόσο σε ύψος (μέχρι 70 μέτρα) όσο και σε περίμετρο κορμού (μέχρι 12 μέτρα). Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Πλάτανος ήταν αδελφή δύο πελώριων γιγάντων, των Αλωάδων, και κόρη του Ποσειδώνα. Αγαπούσε πολύ τους αδελφούς της και όταν εκείνοι πέθαναν,  από τη θλίψη της, μεταμορφώθηκε σε δέντρο. Αναφορές στον πλάτανο έχουμε ήδη από την ομηρική εποχή, με την Ωραία Ελένη να αναπαύεται στη σκιά ενός πλάτανου, το Μενέλαο να φυτεύει την Μενελαΐδα πλάτανο στις Καρυές και τον Αγαμέμνονα να θυσιάζει κάτω από τον πλάτανο της Αυλίδας. Ιστορικός είναι και ο υπεραιωνόβιος πλάτανος της Κω, που πίστευαν ότι διατηρούνταν από την εποχή που ο Ιπποκράτης δίδασκε την Ιατρική στο Ασκληπιείο. Στην Τουρκοκρατία πολλοί πλάτανοι της χώρας έγιναν γνωστοί από τη χρήση τους από τους Τούρκους για τον απαγχονισμό των Ελλήνων αγωνιστών, όπως ο πλάτανος του Αλή Πασά στα Γιάννενα,

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο