Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ γιορτάζει τα 17 του χρόνια




Στις 9 Νοεμβρίου 2012 συμπληρώνονται 17 χρόνια δράσης του οργανισμού ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. 17 χρόνια από την ημέρα που ο εμπνευστής και ψυχή του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ, ο μικρός Ανδρέας έγραψε το ημερολόγιό του.

Δράση του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Στα 17 χρόνια δράσης του το ΧΑΜΟΓΕΛΟ υποστήριξε εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειές τους. Πάντα με συνέπεια στην επιθυμία και το όραμα του Ανδρέα.

Αναλυτικότερα:
Η Εθνική Γραμμή για Παιδιά SOS 1056 δέχτηκε 2.081.369 κλήσεις εκ των οποίων χιλιάδες αφορούσαν σε σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση, παραμέληση παιδιών, επιτόπιες παρεμβάσεις, στήριξη παιδιών που επαιτούν, παράνομη διακίνηση παιδιών.

Στα νοσοκομεία παίδων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας το ΧΑΜΟΓΕΛΟ βρέθηκε στο πλευρό 22.304 παιδιών και των οικογενειών τους.

22.268 παιδιά και οι οικογένειές τους ενισχύθηκαν από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε όλη την Ελλάδα με τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης και κάθε τι άλλο απαραίτητο.

11.580 παιδιά και γονείς μίλησαν και συναντήθηκαν με Ψυχολόγους του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.

Χειρίστηκαν 600 περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών ενεργοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις το Amber Alert Hellas.

Προχώρησαν σε επιτόπια παρέμβαση με τα ειδικά οχήματά του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ για 948 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο.

1.673 παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και οι οικογένειές τους βρήκαν λύσεις με την παρέμβαση και κινητοποίησή τους.

5.835 παιδιά διακομίστηκαν με τις κινητές ιατρικές μονάδες του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ πανελλαδικά.

Πραγματοποιήθηκε προληπτική ιατρική σε 17.497 παιδιά με τις 3 κινητές μονάδες του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ και σε συνολικά 55 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Στα σπίτια του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ σήμερα μεγαλώνουν 284 παιδιά διαφόρων ηλικιών, ενώ συνολικά έχουν βρει μία ζεστή αγκαλιά 586 παιδιά.

Η Εθνική Γραμμή SOS 1056 δέχτηκε 3.712 καταγγελίες για παιδιά θύματα κακοποίησης-παραμέλησης.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη συμμετοχή των συνολικά 10.336 χορηγών (συνολικά από το 1997 έως σήμερα) και των 5.977 εθελοντών (συνολικά από το 1997 έως σήμερα) που ενισχύουν το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6μμ. το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ παρουσιάζει διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη στον ιδρυτή του, Ανδρέα, με παρουσιαστή το Γιώργο Παπαδάκη. http://www.yousmile.gr/webtv .

Στην εκπομπή θα μιλήσουν άνθρωποι που γνώρισαν και έζησαν με τον Ανδρέα, άνθρωποι που πίστεψαν και υλοποίησαν το όραμά του, άνθρωποι που συνεχίζουν μέχρι σήμερα το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, παραμένοντας πιστοί στην υπόσχεση.... να έχουν όλα τα παιδιά ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω

Πλάτανος και λαογραφία

Ο πλάτανος είναι ο βασιλιάς του ελληνικού φυτικού βασιλείου. Είναι δέντρο φυλλοβόλο, μακρόβιο, υγρόφιλο και με μεγάλη ανάπτυξη, τόσο σε ύψος (μέχρι 70 μέτρα) όσο και σε περίμετρο κορμού (μέχρι 12 μέτρα). Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Πλάτανος ήταν αδελφή δύο πελώριων γιγάντων, των Αλωάδων, και κόρη του Ποσειδώνα. Αγαπούσε πολύ τους αδελφούς της και όταν εκείνοι πέθαναν,  από τη θλίψη της, μεταμορφώθηκε σε δέντρο. Αναφορές στον πλάτανο έχουμε ήδη από την ομηρική εποχή, με την Ωραία Ελένη να αναπαύεται στη σκιά ενός πλάτανου, το Μενέλαο να φυτεύει την Μενελαΐδα πλάτανο στις Καρυές και τον Αγαμέμνονα να θυσιάζει κάτω από τον πλάτανο της Αυλίδας. Ιστορικός είναι και ο υπεραιωνόβιος πλάτανος της Κω, που πίστευαν ότι διατηρούνταν από την εποχή που ο Ιπποκράτης δίδασκε την Ιατρική στο Ασκληπιείο. Στην Τουρκοκρατία πολλοί πλάτανοι της χώρας έγιναν γνωστοί από τη χρήση τους από τους Τούρκους για τον απαγχονισμό των Ελλήνων αγωνιστών, όπως ο πλάτανος του Αλή Πασά στα Γιάννενα,

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο