Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Βριλήσσια  06/11/2013
                                                       ΠΡΟΣ:
                                                       Μέλη του Δ.Σ του Σ.Γ.Κ.
                                                       ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διευθύντρια κα  Λευκή Σιμάτου,
                                                  
                                                                                                                                                                                                 
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

 Με την παρούσα δηλώνουμε την παραίτησή μας από τη θέση του Προέδρου η κα Πέπη Παπαδοπούλου , από την θέση του Αντιπροέδρου ο κ. Αλέξης Πανουτσόπουλος, από τη θέση του Γραμματέα η κα Πηνελόπη Πετσινού, από την θέση Μέλους η κα Σάντρα Κάρουελ, κα Λωρέττα Ατσονίου και κα Βικτωρία Θεοφίλου.
 Θεωρούμε αυτονόητη ηθική υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε και να διατυπώνουμε θέσεις και δράσεις προς όφελος γονέων και παιδιών. Και έτσι πράξαμε μέχρι σήμερα ως θεσμικοί αρωγοί της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στη θέση μας αυτή αντιμετωπίσαμε όχι μόνο πρακτικά εμπόδια αλλά και προσωπικές προσβολές  που κατακρήμνισαν το όραμά μας:
Σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης και διαβίωσης των παιδιών μας και των παιδαγωγών τους στο σχολικό περιβάλλον. Έργο βασισμένο στην αλληλεγγύη, την προσφορά, τη συλλογικότητα, την πρωτοβουλία, την διεκδίκηση, τον εθελοντισμό και τη δράση.
Οφείλουμε να μην υπακούμε σε δογματισμούς και προσωπικές στρατηγικές, που δεν εξυπηρετούν τους στόχους των συμφερόντων που αφορούν το σχολείο, τους γονείς και τα παιδιά μας.
Η αμετάκλητη απόφαση μας να παραιτηθούμε επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτήρα και την ουσία της εμπλοκής μας στο Σύλλογο. Αποτελεί πράξη ευθύνης, πράξη ανθρώπων που δεν είχαν ποτέ σχέση εξάρτησης με θέσεις, καρέκλες ή πολιτική. Είναι αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Διδασκόντων για την αμέριστη συμπαράσταση και  εμπιστοσύνη που μας έδειξαν καθώς και τους γονείς με τους οποίους μοιραστήκαμε το ίδιο όραμα, οι οποίοι και μας στήριξαν συμβάλλοντας με τον εθελοντισμό τους στην ομαλή λειτουργία των δρώμενων του Συλλόγου.
Ευχόμαστε στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο καλή επιτυχία στο έργο του.

Συνημμένα υποβάλουμε τη δράση μας κατά τη  διάρκεια της θητείας μας.

Παρακαλούμε όπως κοινοποιηθεί όπου κρίνεται απαραίτητο.
Με εκτίμηση,

Πέπη Παπαδοπούλου                     Αλέξης Πανουτσόπουλος

Πηνελόπη Πετσινού                         Σάντρα Κάρουελ

Λωρέττα Ατσονίου                            Βικτωρία Θεοφίλου

ΔΡΑΣΕΙΣ

1.    Περιμετρική δεντροφύτευση του προαυλίου
2.    αγορά 2 διαδραστικών πινάκων
3.    αγορά 2 προβολέων (projector)
4.    ανανέωση συστήματος ασφάλειας συναγερμού
5.    χορηγία 3 τηλεοράσεων
6.    χορηγία 1 ηλεκτρονικού υπολογιστή
7.    αγορά ενσύρματων ποντικιών για τους υπολογιστές
8.    προμήθεια υλικών για το βάψιμο των κοινόχρηστων χώρων του σχολείου
9.    βάψιμο όλων των μαυροπινάκων  του σχολείου
10.  αγορά και αντικατάσταση του ηλεκτρικού κουδουνιού εισόδου του σχολείου
11.  αντικατάσταση κουρτινών σε διδακτικές αίθουσες
12.  αγορά σχολικού αθλητικού εξοπλισμού
13.  διοργάνωση, συντονισμός και διεκπεραίωση της αποκριάτικης γιορτής του σχολείου
14.  οργάνωση της φωτογράφισης των παιδιών του σχολείου
15.  διοργάνωση της εξαήμερης γιορτής του βιβλίου
16.  διοργάνωση και εκτέλεση διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα το βιβλίο
17.  διοργάνωση καλλιτεχνικών εργαστηρίων κόμικ και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου
18.  διοργάνωση της γιορτής λήξης της σχολικής χρονιάς 2012-2013
19.  οργάνωση και υλοποίηση του αναμνηστικού λευκώματος της ΣΤ’ τάξης
20.  μερική αντικατάσταση σιδηροδρόμων και εξαρτημάτων κουρτινών σε διδακτικές αίθουσες
21.  πλύσιμο, σιδέρωμα και επανατοποθέτηση κουρτινών στις διδακτικές αίθουσες
22.  καθαρισμός και τακτοποίηση της περσινής αίθουσας εικαστικών
23.  διοργάνωση σεμιναρίων για τους γονείς
24.  επισκευή 2 cd players
25.  επισκευή κορνιζών στους χάρτες του σχολείου
26.  εξασφάλιση χορηγίας ενός καινούργιου προβολέα (projector) και εγκατάστασή του στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
27.  εικαστική παρέμβαση – ζωγραφική τοίχου στο χώρο εισόδου του σχολείου  και

διάθεση πολύτιμου προσωπικού χρόνου προς διεκπεραίωση των ανωτέρω, χωρίς κανένα προσωπικό οικονομικό όφελος.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω

Τα πιο... ανοιξιάτικα Χριστούγεννα!

Ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ημέρα!  Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Βριλησσίων τα είχε όλα: παιδικά εργαστήρια, φαγητό και ζεστό κρασί, παιχνίδι, χορό, Άγιο Βασίλη, μικρούς πιανίστες με μεγάλο ταλέντο, λαχειοφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικο bazaar, έναν καταπληκτικό ήλιο, χαρά και πολλά χαμόγελα.  Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έκανε το χατήρι. Όλα κύλησαν καλά και η συμμετοχή παιδιών και γονέων ήταν μεγάλη.  Το προαύλιο του σχολείου γέμισε τραπέζια φαγητού, Dj Set (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Χέντον), facepainting με την ευγενική χορηγία της Oriflame , χορευτές με την καθοδήγηση χορεύτριας από το Planet , ρεσιτάλ πιάνου από τον Χρήστο Γαλίτη και τους μαθητές του και κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου.  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων κάναμε τις αγορές μας από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.  Στον 1ο όροφο του σχολείου οι αίθουσες γέμισαν δραστηριότητες και εργαστήρια: - Αγώνες σκάκι με την καθοδήγηση του Στάθη Γαζή - Ρομπο

Πλάτανος και λαογραφία

Ο πλάτανος είναι ο βασιλιάς του ελληνικού φυτικού βασιλείου. Είναι δέντρο φυλλοβόλο, μακρόβιο, υγρόφιλο και με μεγάλη ανάπτυξη, τόσο σε ύψος (μέχρι 70 μέτρα) όσο και σε περίμετρο κορμού (μέχρι 12 μέτρα). Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Πλάτανος ήταν αδελφή δύο πελώριων γιγάντων, των Αλωάδων, και κόρη του Ποσειδώνα. Αγαπούσε πολύ τους αδελφούς της και όταν εκείνοι πέθαναν,  από τη θλίψη της, μεταμορφώθηκε σε δέντρο. Αναφορές στον πλάτανο έχουμε ήδη από την ομηρική εποχή, με την Ωραία Ελένη να αναπαύεται στη σκιά ενός πλάτανου, το Μενέλαο να φυτεύει την Μενελαΐδα πλάτανο στις Καρυές και τον Αγαμέμνονα να θυσιάζει κάτω από τον πλάτανο της Αυλίδας. Ιστορικός είναι και ο υπεραιωνόβιος πλάτανος της Κω, που πίστευαν ότι διατηρούνταν από την εποχή που ο Ιπποκράτης δίδασκε την Ιατρική στο Ασκληπιείο. Στην Τουρκοκρατία πολλοί πλάτανοι της χώρας έγιναν γνωστοί από τη χρήση τους από τους Τούρκους για τον απαγχονισμό των Ελλήνων αγωνιστών, όπως ο πλάτανος του Αλή Πασά στα Γιάννενα,