Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποκριάτικη γιορτη 2014: Μια υπέροχη γιορτή φτιαγμένη από υπέροχους ανθρώπους!

Κέφι, παιχνίδι, χορός, διασκέδαση και αμέτρητα χαμογελαστά παιδικά προσωπάκια είναι ο απολογισμός μιας ακόμα επιτυχημένης αποκριάτικης εκδήλωσης στο πολυαγαπημένο μας πια «στέκι» μικρών και μεγάλων, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους γονείς που με την φοβερή προσπάθειά τους και το αστείρευτο κέφι τους για άλλη μια φορά συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης!

Θερμά ευχαριστούμε τους χορηγούς της λαχειοφόρου αγοράς: "HANDMADE By LITTLE SHOP, "ΙΟΚΑΣΤΗ", "ΜΙΧΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, "Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΦΛΩΡΑΣ", "ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ TUPPERWARE ΓΙΟΥΛΗ ΠΡΙΑΡΗ", 123 ΠΑΜΕ, ADVENTURE PARK, AIR & PRO TRAVEL, ALLOU FUN PARK, ANNE MARIE DANCE, AVON-ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΑΣΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, BILULU MAYORAL ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ, BOUDOIR, CAFÉ DANTE ΧΑΛΑΝΔΡΙ, CAFÉ DOLCE, CHIEF , CIBO, CLEAN TECH, CROCODILINO, FIGOURMET, FOCACCINO , GREENDAYZZ, I –SYSTEM, LINOPOLIS, MAN & MANETTI, MPAF DESIGN - ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΕΤΣΙΝΟΥ, MR POP CORN, ON LINE GAME "RESONANCE", PET CITY, PLANET BIKES, PLANET FITNESS AND MORE ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, PRIVE, REBEL, SHOE THERAPY - ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ, SIMON ART, SMARTEC, SPORT'S CENTER, SUPER CAR WASH, VERONA, VIVA VIDA, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΜΙΚΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΕΒΕ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ "ΒΟΥΛΑ", ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΙΑΣΟΝΑΣ", ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΟΜΗΡΟΣ" ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ", ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Ο ΧΑΡΤΗΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ "ΦΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ". ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΙΟΥΤΗ "ΜΗΛΟ", ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΡΟΥΧΑ "LENA'S" ΓΡΑΜΜΟΥ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΡΟΥΧΑ "Ι'Μ", ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΓΚΑ, ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ "ΚΟΝΙΑΝΟΣ", ΕΚΚΡΕΜΕΙ, ΕΛΕΝΗ ΤΕΡΖΙΩΤΗ", ΕΛΗ ΤΟΥ ΚΛΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ", ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ PETITS GATEAUX, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΗΡΩ, ΖΕΡΒΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣΑΖ - ΣΠΟΝΔΥΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ", ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ "ΠΑΣΟΥΛΑΣ", ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ POSTO, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ "FINEZZA", ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ "ΠΡΙΑΡΗΣ", ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ "ΣΑΚΗΣ", ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ MORGAN GARMENTS, ΚΛΙΚ, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ MS, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ "EXPRESSIONS NICOLAS", ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ "TRES CHIC", ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ "ΓΕΩΡΓΙΑ" , ΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 26, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ "ΝΙΝΑ", ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ "ΤΕΟ", ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ HAIR REVOLUTION, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ SOFI'S –ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΡΤΑΚΗΣ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΟΞΥΛΙΘΟΣ, ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΘΕΣΗ, ΜΕΛΑΝΙ, ΜΙΧΑ, ΜΩΒ ΡΟΖ, ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΠΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ , ΙΧΑΛΗΣ ΣΟΥΒΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΟΛΟ ΛΕΥΚΟ, ΟΠΤΙΚΑ "OPTICA WAY", ΟΠΤΙΚΑ "ΚΟΥΡΤΑΛΗΣ", ΟΠΤΙΚΑ "ΟΠΤΟΑΣΗ", ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ BEST SMILE, ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ KNOCK KNOCK, ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ MAYORAL, ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ FUNMILY, ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ  "ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ", ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ ΝΙΚΗ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΡΜΟΝΙΑ", ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ TUPPERWARE ΓΙΟΥΛΗ ΠΡΙΑΡΗ, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ, ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ, ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ "ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΑΣ", ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ "ΣΕΛΛΙΑΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ", ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ "ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ", ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ, ΦΟΥΡΝΟΣ "ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ", ΧΑΡΑ ΖΩΓΡΑΦΙΔΟΥ, ΧΡΥΣΑ ΡΑΠΤΗ, ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ "ΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ", ΨΙΛΙΚΑ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΤΣΑΚΙΡΗ ΜΥΡΣΙΝΗ.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στην οργάνωση για την ομαλή διεξαγωγή της αποκριάτικης γιορτής μας. Ευχαριστούμε πολύ ιδιαίτερα τα παιδιά μας που μας δίνουν την ευκαιρία μέσω της διασκέδασης να ερχόμαστε πιο κοντά, να γινόμαστε κι εμείς παιδιά αλλά και παράλληλα να χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο γι αυτά!!!

Δεν θα μπορούσαμε να μην συγχαρούμε τις ομάδες διοργάνωσης : διακόσμησης, παιχνιδιών, κριτική επιτροπή, λαχείο φόρου αγοράς, πινιάτες, face painting, καλλιτεχνικού εργαστηρίου, φωτογράφησης, ψήστες, αυτά τα παλληκάρια πάντα μας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, τον υπεύθυνο σερβιρίσματος κρασιού, την ομάδα ποπ κορν και την ομάδα καθαριότητας. Επίσης ευχαριστούμε πολύ την κα Σοφία , του κυλικείου, που μας υποστήριξε με το σερβίρισμα των καφέδων. Και την φοβερή πάντα εμφάνιση της ομάδας zumba με την Άννα Μαρία Λογαρά, η οποία μας ανεβάζει το κέφι μας στο ζενίθ!


Να είμαστε καλά, ραντεβού στα επόμενα ....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασιλικός και λαογραφία

Φυτό της οικογένειας των χειλανθών, πολυετές, με φύλλα και άνθη εξαιρετικά εύοσμα, ο «ώκιμος ο βασιλικός» είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό φυτό, αγαπητό στις νοικοκυρές, που φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον μια γλάστρα του στον κήπο ή το παράθυρό τους. Πλατύφυλλος, σγουρός ή σαραντάφυλλος θεωρείται από το λαό το σύμβολο του έρωτα και της αιώνιας αγάπης, μα και θυμητικό υποσχέσεων και όρκων που δόθηκαν: «Βασιλικέ μου της βραγιάς και κρίνε μου του δάσους άχου, εγώ, πουλάκι μου, και πώς να σε ξεχάσω. Στο παραθύρι που ‘σαι εσύ βασιλικός δεν πρέπει γιατ’ είσαι συ ο βασιλικός κι οπ’ έχει μάτια ας βλέπει. Βασιλικό και ρόζμαρι κι ανθό του γλυκανίσου ο έρωτας τα μάζεψε κι έκαμε το κορμί σου.» Ο βασιλικός έχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική λαϊκή παράδοση και χάρη στην συμμετοχή του στη χριστιανική εκκλησιαστική λατρεία. Βασιλικό βυθίζει ο ιερέας στον αγιασμό για να ραντίσει τους πιστούς, σε κλωνάρια βασιλικού τοποθετείται και ο σταυρός στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή του Σταυρού, αφού το αρω

Πλάτανος και λαογραφία

Ο πλάτανος είναι ο βασιλιάς του ελληνικού φυτικού βασιλείου. Είναι δέντρο φυλλοβόλο, μακρόβιο, υγρόφιλο και με μεγάλη ανάπτυξη, τόσο σε ύψος (μέχρι 70 μέτρα) όσο και σε περίμετρο κορμού (μέχρι 12 μέτρα). Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Πλάτανος ήταν αδελφή δύο πελώριων γιγάντων, των Αλωάδων, και κόρη του Ποσειδώνα. Αγαπούσε πολύ τους αδελφούς της και όταν εκείνοι πέθαναν,  από τη θλίψη της, μεταμορφώθηκε σε δέντρο. Αναφορές στον πλάτανο έχουμε ήδη από την ομηρική εποχή, με την Ωραία Ελένη να αναπαύεται στη σκιά ενός πλάτανου, το Μενέλαο να φυτεύει την Μενελαΐδα πλάτανο στις Καρυές και τον Αγαμέμνονα να θυσιάζει κάτω από τον πλάτανο της Αυλίδας. Ιστορικός είναι και ο υπεραιωνόβιος πλάτανος της Κω, που πίστευαν ότι διατηρούνταν από την εποχή που ο Ιπποκράτης δίδασκε την Ιατρική στο Ασκληπιείο. Στην Τουρκοκρατία πολλοί πλάτανοι της χώρας έγιναν γνωστοί από τη χρήση τους από τους Τούρκους για τον απαγχονισμό των Ελλήνων αγωνιστών, όπως ο πλάτανος του Αλή Πασά στα Γιάννενα,

Γιορτή Μητέρας – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς στο 5ο Δημοτικό Βριλησσίων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5 ου Δημοτικού Βριλησσίων σας προσκαλεί στην εκδήλωση « M others – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» η οποία υλοποιείται στις 12 Μαΐου και ώρες 10:00 – 15:00 . Με στόχο να μεταδώσουν στα παιδιά τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, οι γονείς του 5 ου Δημοτικού Βριλησσίων μετατρέπουν για μία ημέρα το σχολείο σε χώρο γέλιου και ψυχαγωγίας, αλλά και σε χώρο στήριξης των ανθρωπιστικών οργανώσεων « ΤοΧαμόγελο του Παιδιού» και PRAKSIS . Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν θέατρο, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και εργαστήρια, να αγοράσουν βιβλία και να συγκεντρώσουν είδη για τις δύο οργανώσεις. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης « M others – Ημέρα Χαράς, Διασκέδασης & Προσφοράς» είναι το ακόλουθο: 10:30 - 11:30   « ΔΩΣ' ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ »  Η Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας   Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη   ζωντανεύει την ιστορία του ομώνυμου βιβλίου με πολλές δράσεις και παιχνίδια. Τα παιδιά ενώνουν τα χέρια και απο